आलु र केराउको अचार

सामग्री :
 १ किलो आलु (उसिनेर छिल्ने र टुक्रा टुक्रा पार्ने), ३ सय ५० ग्राम सानो केराउ (एक रात भिजाएको), १ सय मिलिलिटर तोरीको तेल, १ ठूलो चम्चा मेथीको दाना, ५० ग्राम अमिलो (चुक, कागतीको रस वा भिनेगर) स्वादअनुसार, १ सय ग्राम पिसेको तिल, १ सानो चम्चा बेसार, १ सानो चम्चा जिराको धूलो, १ सानो चम्चा धनियाँको धूलो, १ सानो चम्चा खोर्सानीको धूलो, १ सय ग्राम हरियो खोर्सानी (काटेको), ५० ग्राम हरियो धनियाँ (काटेको), नुन स्वादअनुसार ।

विधिः
पहिले आलु उमालेर बोक्रा फाली टुक्रा पार्ने र एउटा भाँडामा राख्ने । फ्राइंग प्यानमा तेल तताउने । तेलमा मेथी फुराउने । त्यसमा बेसार, जिरा, धनियाँको धूलो हालेर आलुमा झान्ने । अनि बाँकी सबै सामग्री हाली राम्रोसँग मोल्ने र माथिबाट हरियो धनियाँ छर्कने ।

0 प्रतिकृया:

Post a Comment