बिरयानी

चामललाई मुख्य सामग्रीको रूपमा प्रयोग गरी मर मसला र खसी, कुखुरा वा माछा सहित तयार गरिएको परिकार ( En:Boiryani), एसियाको सबै स्थानमा यो स्थान विशेष अनुसार केही फरक तरिका र सामाग्री प्रयोग गरेर बनाईन्छ ।
सामाग्री :
१ किलो बास्मती चामल, १÷२ किलो खसी या कुखुराको मासु बोसो छाला हड्डी नभएको, २०० ग्राम प्याज मसिनो काटेको, १÷२ लि. दूध, बदाम ५० ग्राम, काजु किसमिस ५०÷५० ग्राम, ४÷५ वटा सुकुमेल ल्वाङ इलाइची तेजपात दालचिनी १००÷१००, अदुवा लसुन पिस १०० ग्राम, मटर दाना १०० ग्राम, राम्रो घिउ १०० ग्राम, वदामको तेल १ टेवुल स्पुन, विरियानी मसला, (बजारमा पाइन्छ) नुन, अजिनोमोटो इच्छाअनुसार केसर ५÷६ पिस १÷४ टि स्पुन वेसार ।

बनाउने विधि :
चामल सफा गरी भिजाउनु, मासु सफा गरी नुन राखी उसिन्नु र सानो पिस गर्नु १०० ग्राम तेल राखी मासु पकाउनु र छुट्टै राख्नु । प्याज, काजु, किसमिस, वदाम, अदुवा, लसुन, फ्राई गरी छुट्टै राख्नु अब घिउ तताई ल्वाङ सुकुमेलहरू फुराउनु, चामलको पानी तारी घिउमा भुट्नु र आवश्यक पानी राखी पकाउनु चामको पानी सुकेपछि मटर मासु र फ्राई गरेको प्याज राख्नु काजु किसमिसले सजाई सर्भिस गर्नु ।

0 प्रतिकृया:

Post a Comment